Η κ. Αναστασία Φρόντζου σπούδασε 5 χρόνια Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της το 1998 (BA, Psychology) με κατεύθυνση την κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία.
Στη διάρκεια των σπουδών της, κέρδισε υποτροφία και έγινε βοηθός καθηγητή στα εργαστήρια Βιολογίας – Ανατομίας για 2 χρόνια.
Έχει παρακολουθήσει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “Εξέταση Ψυχοδιανοητικών Λειτουργιών με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή” (Επιστημονική Εταιρία Αγωγής Υγείας ΒΙΟΑΓΩΓΗ, 1998-1999).
Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοπαιδαγωγική χρήση του “Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών” (ΕΚΠΑ Πιστοποιητικό Επάρκειας, 2003-2004).
Το 2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα “Εφηβική Υγεία – Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου” (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ -ΜΕΥ) με βαθμό 97.7% Άριστα.
Το Δεκέμβρη του 2016 ολοκλήρωσε επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Αγχώδεις Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους” με βαθμό 9.4 Άριστα.
Από το 2002 (19 έτη) δραστηριοποιείται ιδιωτικά στην πόλη της Λαμίας ως Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Από το 2003 και για 4 έτη, υπήρξε εξωτερική επιστημονική συνεργάτης της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής “Μητέρα”, όπου αναλάμβανε τη συμβουλευτική επίτοκων και λεχωίδων.
Το 2007 ξεκίνησε η συνεργασία της με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ως επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Γάμου και Οικογένειας και της Σχολής Γονέων.
Το 2008 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το STAR Κεντρικής Ελλάδας (παραγωγή, επιμέλεια, παρουσίαση της εκπομπής “Επικοινωνία” – συνεντεύξεις σε εκπομπές κ δελτία ειδήσεων).
Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις – ομιλίες για τους “Κινδύνους του Διαδικτύου”, την πρόληψη και αντιμετώπιση της “Ενδοσχολικής Βίας”, την αντιμετώπιση του “Άγχους των Εξετάσεων” αλλά και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους.
Παράλληλα έχει διοργανώσει ομιλίες με κύριο άξονα την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών στους ενήλικες, συνεισφέροντας έτσι στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.
Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και επιμελείται επιστημονικά, άρθρα σε περιοδικά που απευθύνονται σε γονείς ενώ συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και internet.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και ημερίδες (4ο και 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δυσλεξίας, Πανελλήνια Παιδιατρικά Συνέδρια, Συνέδρια Ψυχοθεραπείας, Συνέδρια Εφηβικής Ιατρικής) ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετά από αυτά (εισηγήτρια, προεδρείο).
Το 2016 η κ. Φρόντζου υπέγραψε σύμβαση έργου, ως Επιστημονική Συνεργάτης, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α.».
Από το 2016, επίσης, είναι Επιστημονική Συνεργάτης του ΟΠΑΠ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, προάγοντας την ψυχική υγεία σε παιδιά, γονείς και προπονητές.
Από το 2017 διατελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ).
All Sessions by Φρόντζου Αναστασία
Ομιλία Αναστασίας Φρόντζου, Σύμβουλου Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας
Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα Η Επιτυχία του «Ευ Αγωνίζεσθαι»
Διαχείριση τοξικών σκέψεων και δυσφορικών συναισθημάτων κατά τις Πανελλήνιες: Πρακτικές συμβουλές ενδυνάμωσης των υποψηφίων - Ο ρόλος γονέων και καθηγητών
Ομιλία Αναστασίας Φρόντζου, Συμβούλου Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας
Επιστροφή στο συνολικό πρόγραμμα
Σπουδές και Καριέρα: Ελλάδα VS Εξωτερικό
Πάνελ στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα Η Επιτυχία του «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Βαλάρης Σωτήρης, Δημοσιογράφος, LiFo
Γουβάλας Νίκος, Carbon Trader - Country Manager, Greece & Cyprus, Global Factor Group
Νικολαΐδου Αθανασία, Κοινωνική Λειτουργός, Επαγγελματίας διασύνδεσης, πρόγραμμα "Κοινωνική και Πολιτιστική Συνταγογράφηση", Κέντρο Έρευνας και Ανθρωπιστικών Κρίσεων, ΠΑΔΑ
Πάνου Αλεξάνδρα, Trainee at the European Parliament, Renew Europe. BA European Studies, Maastricht University
Συντονισμός: Αναστασία Φρόντζου
Επιστροφή στο συνολικό πρόγραμμα